Airbag voor de heup! Val zacht en voorkom botbreuken.

Valpreventie

Door de vergrijzing groeit het aantal ernstige valongevallen. Zo belandden 88.000 ouderen in 2014 na een val op de spoedeisende hulp. 40.000 ouderen werden opgenomen in het ziekenhuis en een kleine 3.000 ouderen overleden na een val. Vallen op hoge leeftijd heeft nogal eens verstrekkende gevolgen: ziekenhuisopname of (permanent) verminderde mobiliteit. Gevolg? Ouderen worden afhankelijk(er) van zorg, angstiger, hun sociale leefwereld verkleint, ze moeten aanpassingen realiseren in hun woning en/of zelfs (tijdelijke) opgenomen worden in een verpleeghuis of revalidatiecentrum.

 

Hoe werkt WOLK?

Sensoren in de Wolk monitoren 500 keer per seconde iedere beweging en herkennen een val direct. Voordat de drager de grond raakt wordt een airbag opgeblazen rond de heup zodat de val zacht is.

 

Valalarm

Een val wordt automatisch per sms-bericht, met vermelding van de locatie, aan de contactpersoon doorgeven. De Wolk drager kan ook zelf alarm slaan door op de Wolk te tikken.

 

Wolk is CE gecertificeerd als persoonlijk beschermingsmiddel.

Dit betekent dat Wolk voldoet aan alle relevante wettelijke Europese eisen. Onder andere op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Het onafhankelijke test-instituut Ricotest heeft Wolk getest op valimpact-reductie, veiligheid en de betrouwbaarheid van de elektronica (bewegingssensoren). Wolk biedt ‘uitmuntende’ bescherming.

  • 100% van de vallen in test omgeving werden herkend
  • De impact reductie ligt tussen 93% – 98%. Ter vergelijking: traditionele hip pads reduceren de impact met 5% – 30%.
  • Wolk voldoet aan alle ergonomische eisen (= draagcomfort)

 

WOLK aanschaffen?

Wil je een WOLK-airbag uitproberen? Vraag er dan één aan –> https://www.wolkairbag.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WhatsApp ons