Het bestuur van V&VN treedt af! Wat vinden we daar nou eigenlijk van?

Bestuur V&VN treedt af

Onlangs ontvingen wij in onze mail het onderstaande bericht van V&VN:

Het bestuur van V&VN heeft de Ledenraad vanmiddag meegedeeld dat het aftreedt. De Ledenraad vindt nu twee dingen belangrijk. Ten eerste dat er op zo kort mogelijke termijn een interim bestuur wordt gevormd dat op het vertrouwen van onze leden kan rekenen. Ten tweede dat de continuïteit van de vereniging en organisatie wordt gewaarborgd. De Ledenraad heeft een tweetal bestuursleden – Wilma Jackson en Marie-Louise van der Kruis – bereid gevonden tijdelijk demissionair aan te blijven om deze twee taken uit te voeren.

Aftredend voorzitter Henk Bakker: “De afgelopen tijd is het vertrouwen van verpleegkundigen in hun beroepsvereniging geschonden. Dat komt doordat wij als bestuur niet de juiste keuzes hebben gemaakt over het wetsontwerp BIG-II en de hieraan gekoppelde overgangsregeling. Ook hebben we onze achterban niet voldoende de kans gegeven zich over zo’n belangrijk onderwerp uit te spreken. Dat spijt ons enorm en daar nemen we nu onze verantwoordelijkheid voor.”

De gevolgen en consequenties van dit besluit, onder andere ten aanzien van de positie van directeur Sonja Kersten, worden de komende periode zorgvuldig overwogen in het belang van de continuïteit van de vereniging.

 

 

V&VN

V&VN is met 100.000 leden de grootste beroepsvereniging van Nederland. V&VN is er voor verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten. De missie van V&VN is de beroepsgroepen in de zorg, in staat te stellen hun beroep met trots, passie en professionaliteit uit te oefenen. Helaas hebben zij de laatste tijd hierin tekort gedaan en worden de gevolgen hiervan nu ondervonden.

 

 

Maar wat vinden wij eigenlijk nou hiervan en wat zijn voor ons de consequenties?

Onlangs poste wij bovenstaand bericht van V&VN op onze Facebookpagina en Linkedin. Als snel werd het bericht massaal gedeeld en gingen de reacties over en weer. ”verantwoordelijkheid nemen? wegrennen doen ze” , ”Tja, eigen schuld”, 

Wat voor consequenties dit alles gaat hebben voor ons als zorgprofessionals zal voorlopig nog even onbekend zijn. Wij houden jullie de aankomende tijd op de hoogte over de ontwikkelingen. 

 

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!

Deel deze in een reactie met ons!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.