fbpx
bijscholing zorg en welzijn

Je bent op zoek naar bijscholing Zorg en Welzijn. Heel goed dat je aandacht geeft om meer bekwaam te worden in protocollen en/of technieken. In ons vakgebied verandert er veel. Daarom is het belangrijk om jezelf te blijven scholen als Helpende, helpende plus, verzorgende IG of verpleegkundige! Een fout is snel gemaakt wat kan leiden tot problemen bij je zorgvrager of dat je problemen niet signaleert.

Dit is wat wij tegenkomen aan problemen

Wij zien en spreken veel zorgverleners. Regelmatig komen wij de verschillende problemen tegen:

  • Verouderde protocollen waren niet bekend, laat staan de nieuwste
  • Minimaal drie jaar geen bijscholing gevolgd
  • De bekende opmerkingen: “Ik ben wat ouder, dus bijscholen heeft voor mij geen zin meer” of “Ik doe het al jaren zo en het gaat nooit mis”
  • Het hard inzetten van injectietechnieken, waardoor de zorgvrager mogelijk pijn kan krijgen
  • Nieuwe materialen niet kennen en het daarom vermijden

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden die wij in de praktijk meemaken. Mocht je al herkennen in één van deze voorbeelden, lees dan waarom scholen belangrijk is!

Dit is waarom scholen belangrijk is!

Als zorgverlener ben jij vanuit de wet BIG verantwoordelijk voor de fouten die je maakt. Door het leren van de nieuwste protocollen kun je fouten beperken tot het minimum. In ons vakgebied kan een kleine fout grote gevolgen hebben. Ook voor jou zelf! Dat is de reden waarom wij ons richten op zorgverleners die zelfverzekerd met een glimlach zorg willen leveren.

Hoe kun jij jezelf bijscholen in zorg en welzijn?

Door een opleiding ‘Verpleegkundige’ word je bevoegd gemaakt voor bepaalde handelingen. Deze handelingen verschillen per niveau. Alleen, dit betekent niet dat je na een aantal jaar nog steeds bekwaam bent met de handelingen. Veel oudere protocollen kunnen leiden tot problemen bij de zorgvrager. Niet voor niets wordt er veel onderzoek gedaan naar vernieuwende technieken in de zorg! Bij ons kun je eendaagse cursussen volgen die je weer helemaal bekwaam maken. Wij richten ons niet op toetsen of spannende examens. Bij ons oefen je totdat je jezelf weer bekwaam voelt!

Bijscholing zorg en welzijn? Dan zit je bij ons aanbod goed.

Wacht niet langer en schrijf je in voor één van onze eendaagse cursussen! Klik op de knop om onze cursusaanbod te ontdekken: