Maatregelkaarten: MRSA, Gordelroos, Griepvirus en nog veel meer!

Wat moet je doen als je op de kamer komt van een cliënt die besmet is met de MRSA-bacterie? Of bij iemand die gordelroos heeft? Dankzij isolatiekaarten die je op de kamerdeur of bij het bed kunt hangen, zie je in één oogopslag welke maatregelen je moet nemen.

 

Publiek ZIPnet heeft een hele reeks aan isolatiekaarten over allerlei verschillende hygiëneonderwerpen. De kaarten hebben onlangs een nieuwe lay-out gekregen. Ook zijn er enkele nieuwe kaarten toegevoegd. Deze kaarten zijn erg handig om te gebruiken in de praktijk. Het doel van de isolatiekaarten is om ervoor te zorgen dat meer zorgverleners de voorschriften opvolgen en zo de zorg een stuk veiliger maken..

 

Op de isolatiekaarten zie je direct welke maatregelen je moet nemen. Zo zie je bijvoorbeeld bij een cliënt met wondroos dat je handschoenen en een plastic schort moet dragen. Maar ook wat je moet doen zodra je klaar bent met je werkzaamheden bij deze cliënt. De posters zijn dan ook erg handig om (geplastificeerd) op te hangen aan de binnenkant van de deur of op een andere plek. 

Bekijk de kaarten hieronder!

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.