fbpx

Mijn naam is Maria de Greef. Linkshandig, roodharig, betrokken, empathisch, veelzijdig en altijd positief. Een buitenmens, een lezer, een waarnemer, een schrijver en altijd opzoek naar diepgang én naar relativerende humor.

Ik werkte lange tijd in het basisonderwijs en vervolgens ben ik van 2000 tot 2010 uitvaartondernemer geweest. Sinds 2006 ben ik verliesdeskundige, rouwtherapeut en opleider. Daarnaast ben ik ook auteur en publicist. Mijn CV heeft een rode draad: namelijk diepgaande interesse in mensen en hun levensverhalen. Veerkracht, afstemming, verbinding en regie zijn belangrijke begrippen voor mij. Ik begeleid, train en coach mensen en organisaties.

Sinds 2019 werk ik onder andere als docent bij Zuster-055. Daar geef ik de volgende cursussen:

  • Palliatieve zorg en euthanasie
  • Rouw en rouwreacties
  • Levenseindegesprekken
  • De laatste zorg na overlijden

Ik hoop jullie graag eens te ontmoeten bij Zuster-055!