ODA en accreditatiepunten

Al een aantal jaar verzorgt Zuster-055 geaccrediteerde bijscholingen voor zorgprofessionals door heel Nederland! Dit doen wij door aangesloten te zijn bij V&VN. Wij horen vaak ”ik moet mijn accreditatiepunten behalen”, ”krijgen ik hier ook punten voor?”, ”wanneer worden de punten bijgeschreven?”, ”alles voor de accreditatie, hè. Wist je dat de accreditatiepunten belangrijk zijn, maar ODA punten nog belangrijker om je registratie te houden?

V&VN

V&VN – Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland – is met ruim 100.000 leden de grootste beroepsvereniging van Nederland. V&VN is er voor verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen en verzorgenden*. V&VN wil de beroepsgroepen in staat te stellen hun beroep met trots, passie en professioneel uit te oefenen.

Kwaliteitsregister V&V

Geaccrediteerde punten

Geaccrediteerde scholingen zijn scholingen waar je officiële accreditatiepunten toegekend krijgt door het kwaliteitsregister van V&V. De accreditatie bestaat altijd uit één punt per uur. De pauzes vallen hier niet onder. Deze geaccrediteerde punten worden door de organisator van de scholing toegevoegd. Dit gebeurt binnen één tot zes weken na scholing.

ODA Punten

Overige deskundigheid bevorderende activeiten, ook wel ODA genoemd, zijn activiteiten die jouw deskundigheid en professionalisering vergroten. Je bent vrij in keuze van de inhoud van je activiteiten, zolang deze:

  • Tot doel hebben jouw deskundigheid als verpleegkundige of verzorgende te bevorderen
  • Niet behoren tot je werk
  • Niet zijn geaccrediteerd door het kwaliteitsregister van V&VN

ODA en accreditatiepunten

Hoeveel punten moet ik behalen om mijn registratie te behouden?

Als verpleegkundige

Om in aanmerking te komen voor herregistratie, dien je als verpleegkundige in vijf jaar tijd dat je geregistreerd bent, 184 punten te behalen. Van die 184 punten, moet je ten minste 80 punten geaccrediteerd hebben en 104 ODA punten behalen.

Als verzorgende

Om in aanmerking te komen voor herregistratie, dien je als verzorgende in vijf jaar tijd dat je geregistreerd bent, 184 punten te behalen. Van die 184 punten, moet je ten minste 60 punten geaccrediteerd hebben en 124 ODA punten behalen.

Conclusie

Geaccrediteerde scholingen zijn belangrijk om je registratie op pijl te houden, maar ODA punten zijn nog belangrijker! Hier heb je het meeste van nodig. Vergeet daarom niet naast je geaccrediteerde scholingen ook ODA punten toe te voegen. Heb je wel jouw geaccrediteerde punten voldoende, maar niet je ODA punten? Dan kan je geen herregistratie krijgen.

Referenties

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.