fbpx

Arterieel vaatlijden of ook wel arteriële insufficiëntie genoemd,  is een belangrijke contra-indicatie voor het toepassen van compressietherapie. Daarom is het belangrijk dat je dit uitsluit voordat je compressietherapie gaat toepassen. In het geval van compressietherapie aan de benen (therapeutische elastische kousen, zwachtels of klittenbandsystemen) wordt hiervoor de enkel-armindex gebruikt. Dit is de verhouding tussen de systolische druk in de arteriën bij de enkel en de arteriën in de arm. Door het onderzoeken en het zeker weten van de exacte waarden kan een zorgvrager sneller doorgestuurd en behandeld worden. Helaas wordt hier in de zorg nog te weinig aandacht voor gemaakt met het gevolg compressietherapie bij arterieel vaatlijden met grote gevolgen.

Zuster-055 beschikt dankzij MEDI, compressiespecialist in Europa over een eigen enkel-arm-index. Laat ons gerust eens langskomen op de werkvloer en zorg dat jij met jouw zorgorganisatie het verschil maakt. Ga voor betere zorgverlening en vroegtijdige behandeling. Ga voor veiligheid zowel voor de zorgvrager als voor jou als zorgverlener. Samen maken we de zorg beter!

Ons uitnodigen? 

Vraag vrijblijvend een offerte aan! Wij komen zowel individueel bij de zorgvrager aan huis als in de intramurale zorgsetting.

Offerte Enkel-Arm-Index