Het is goed om als zorgverlener je bekwaamheid op peil te houden. Of je nu Helpende, Verzorgende of Verpleegkundige bent, je bent zelf verantwoordelijk voor het bijhouden van je kennis en handelen. Ben je niet meer bekwaam? Dan ben je ook niet meer bevoegd en verhoog je de kans op complicaties bij de zorgvrager.

Opleiding zorg – Hoe vaak moet je bijscholen?

Verzorgende IG

Als Verzorgende IG sta je wel geregistreerd onder de wet BIG, maar deze functie valt niet onder artikel 3-beroep. Verpleegkundige vallen hier bijvoorbeeld wel onder. Als Verzorgende IG heb je dus geen BIG-registratie nodig. Dat betekent dat je ook niet verplicht bent je iedere vijf jaar te her-registreren. Maar…. dat betekent niet dat je niet je bekwaamheid op peil moet houden! De regel blijft, als je iets lang niet meer hebt uitgevoerd en je hebt de juiste, recente kennis niet meer, dan ben je niet meer bekwaam!

Verpleegkundigen 

Ben jij verpleegkundige? Dan kom jij na jouw diplomering in het BIG-register. De Wet BIG stelt aan verpleegkundige de eis dat zij zich om de vijf jaar moeten herregisteren. Het CIBG gaat na of je voldoende uren in het beroep hebt gewerkt. Het CIBG is een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.  Deze urennorm (minimaal 2080 uren over een periode van 5 jaar) is gemiddeld ongeveer 8 uur per week. Blijf je onder die norm, dan kun je door scholing en cursussen alsnog in aanmerking komen voor herregistratie. Zo kan jij je inschrijven voor diverse vakbladen, e-learnings en fysieke cursussen om zo toch je deskundigheid op peil te houden.

Waar kun jij je bekwaamheid en kennis op peil houden?

In principe kan je bij ieder opleidingsinstituut, geregistreerd cursus of bijscholingscentrum je bevoegd en bekwaamheid op peil houden. Het is alleen goed om te kijken wat bij jou wensen en behoeften aansluit.
Zuter-055 is één van de geregistreerde kenniscentrums die zich bezig houdt met het bevoegd en bekwaam maken en houden van zorgverleners. Wij hebben zowel een online academie voor e-learnings als een ruim aanbod aan fysieke cursussen.

Wij bieden cursussen aan van medicatie tot verpleegtechnische vaardigheden. Van palliatieve zorg tot diverse ziektebeelden. Reanimatie en BHV.  Wij hebben 5 cursuslocaties in Nederland, maar komen ook incompany naar de zorgorganisatie toe. Onze docenten die allemaal daarnaast ook nog zorgverlener in het werkveld zijn staan dag en nacht voor jullie klaar!

Wat onze cursisten zeggen

Betaalbaar voor iedere zorgverlener

Wij weten als geen ander dat cursussen in de zorg onbetaalbaar lijken. Daarom vonden wij dat het tijd werd om dit te gaan veranderen. Niet iedere werkgever betaalt helaas mee aan de zorgcursussen die jij volgt. Jij weet dat het belangrijk is om je persoonlijke ontwikkeling op peil te houden, zodat je de nieuwste protocollen en werkwijzen gebruikt. Dat vinden wij ook. Persoonlijke ontwikkeling zorgt voor een betere deskundigheid en daarmee ook een verhoging van de kwaliteit die je levert in de zorg. Door samen te werken met collega’s tijdens onze cursus leer je van ervaringen en vernieuwde protocollen. Alles staat in het teken van het verbeteren van jouw zorgkwaliteit, zodat de zorgvrager een betere kwaliteit van leven krijgt door jouw zorg.

Wil je geen fysieke cursus bijwonen, maar vind je online ook fijn? Dan kun je een kijkje nemen bij onze e-learning’s!

Opleiding in de zorg: Zuster-055

Benieuwd naar de opleidingen, cursussen die wij geven? Neem dan eens een kijkje in ons aanbod!

Klik op de knop om naar naar onze cursuslocaties te gaan!