fbpx

Ken je dat gevoel dat de zorg helemaal je ding is? Dat je er gelukkig van wordt om de ander de beste zorg te geven die je maar voor ze wenst? Die intentie heb ik namelijk ook. Ik wordt blij van zorgen.

Als klein meisje wilde ik vroeger altijd monteur worden. Uitzoeken wat er aan de hand is, voorkomen van kwalen. Al ben ik dan feitelijk geen automonteur (ik woon overigens wel samen met één), toch zijn er wel veel overeenkomsten.

In 1996 heb ik mijn diploma Z-verpleegkundige gehaald. Meer dan 10 jaar heb ik toen gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke handicap. Op een gegeven moment ben ik toch uit de zorg gegaan, maar heb me er wel altijd mee verbonden gevoeld. Zo werkte ik voor diverse internationale bedrijven en verkocht ik o.a. medische hulpmiddelen, waaronder incontinentie -en stoma materialen.

In 2017 ben ik mijn commerciële baan gaan combineren met de directe zorg en ging weer naar school voor mijn her-BIG registratie om 2 jaar later te emigreren naar Curaçao. Daar heb ik Dushi Medical Care opgezet. Een verpleegkundigen bureau waar, veelal Europese en Amerikaanse, toeristen zorg konden inhuren. Zo ondersteunde ik kinderen met een handicap die dolfijn therapie volgden, begeleide ik toeristen die (ernstig) ziek waren geworden, of verrichte ik ADL-activiteiten van ouders die hun (veelal uitgezonden marine) kinderen bezochten. Ook was ik vaak te zien bij de grote cruiseboten om daar ondersteuning te bieden.

Terug keren naar Nederland lag niet in onze planning, maar corona zorgde ervoor dat Curaçao nagenoeg geen toeristen meer kon ontvangen. Aangezien je van de zon niet kunt leven zijn wij in 2020 teruggekeerd naar Nederland, hier was de nood immers hoog geworden in de zorg.

Ik heb Dushi Medical Care mee terug genomen en heb mijn activiteiten hier voortgezet. Wel in een andere vorm. Als zelfstandig verpleegkundige werk ik nu in allerlei zorginstellingen. Van geriatrische revalidatie tot thuiszorg, van gehandicaptenzorg tot verslavingszorg. Hierdoor leer ik elke dag bij en is elk dag nieuw en anders. Een heerlijke combinatie die goed bij mij past. Weet je trouwens wat dushi (spreek uit als; doe-sjiii) betekent? Op Curaçao zeggen we tegen iets of iemand die lief, aardig, warm, mooi, lekker is; dushi.

Sinds 2021 ben ik één van de docenten bij Zuster-055. Daar mag ik de cursus incontinentie in verschillende vormen gaan geven.

Ik hoop dat ik je snel een keer mag ontmoeten bij Zuster-055. één ding is zeker, het wordt hopi gezellig en een dushi dag.

Warme groet, Marjan Post