fbpx

Bevoegd, maar niet meer bekwaam

Bevoegd

Je bent bevoegd voor een voorbehouden handeling als je daarvoor de vereiste diploma’s of certificaten hebt behaald. Je hebt aantoonbaar voldoende theoretische kennis om een handeling uit te voeren. Je weet wat de handeling inhoud, wat de risico’s zijn en wat je moet doen bij eventuele incidenten. Maar bevoegd is nog niet bekwaam.

Bekwaam

Als je bekwaam bent voor een bepaalde handeling, betekent dit dat je hiervoor de vereiste papieren hebt maar ook dat je de handeling beheerst. Daarnaast is het belangrijk dat je de handeling regelmatig uitvoert en inzcht hebt op de effecten van de handeling.

Het is de verantwoordelijkheid van de zorgprofessional zelf om te beoordelen of hij/zij bekwaam is en van de zorgorganisatie. Als zorgmedewerker ben je zelf verantwoordelijk voor het eigen professionele handelen. De zorgorganisatie is verantwoordelijk voor het leveren van verantwoorde zorg en moet bepalen hoe en door wie de zorg verleend wordt. Het op peil houden van bekwaamheid is een verantwoordelijkheid van zowel de zorgprofessional als van de organisatie.

Aanbod

Wij organiseren diverse geaccrediteerde bijscholingen verpleegtechnische vaardigheden op maat. Helpenden, verzorgenden en verpleegkundigen kunnen zich bij ons laten bijscholen. Wij bieden onder andere de volgende vaardigheden aan:

 

Wat maakt ons anders

 • Zuster-055 wil altijd met de nieuwste hulpmiddelen werken als het gaat om het aanleren van verpleegtechnische vaardigheden. Hierbij moet je denken aan:
  • Veilige naalden
  • Moderne oefenpoppen
  • De nieuwste zwachtels
  • Vernieuwend wondmateriaal
 • Wij zijn altijd op de hoogte van de laatst bijgewerkte VILANS- protocollen
 • Daphne Verbeet, eigenaresse van Zuster-055 is zelf werkzaam in de zorg. Daphne weet precies wat er op de werkvloer speelt
 • Onze bijscholingen bestaan uit kleine groepjes, waardoor er veel interactie ontstaat.
 • Al onze scholingen zijn geaccrediteerd bij het kwaliteitsregister van V&VN

 

 

Recensies

Al veel zorgprofessionals gingen jullie voor. Benieuwd naar wat zij er van vinden? Lees hier gerust onze recensies en evaluaties!

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Geinteresseerd en benieuwd naar de mogelijkheden binnen jouw organisatie? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Offerte verpleegtechnische vaardigheden

  Ook meerdere vakjes aankruisen is mogelijk