Oogdruppels – Plastic flacon na gebruik weg!

Plastic flacon voor oogdruppels

In een plastic flacon voor oogdruppels zit een enkele dosis van het medicijn of de oplossing. Als je deze opent, kun je de druppels direct in je oog laten vallen. Het plastic flacon zorgt ervoor dat het medicijn of de oplossing veilig blijft en niet vies wordt of bederft.

Om de flacon te openen, breek je meestal het bovenste gedeelte af. Dit kun je doen door voorzichtig op het aangegeven breekpunt te drukken of door een draaibeweging te maken, afhankelijk van hoe de flacon is ontworpen.

Het gebruik van een plastic flacon voor oogdruppels heeft verschillende voordelen. Het zorgt ervoor dat je de juiste hoeveelheid druppels krijgt, omdat elke flacon al een precieze hoeveelheid bevat. Bovendien vermindert het gebruik van een plastic flacon het risico op besmetting, omdat elke flacon apart is verpakt en niet opnieuw kan worden gebruikt.

Het is belangrijk om de instructies van je oogspecialist of de bijsluiter van het medicijn op te volgen wanneer je oogdruppels uit een plastic flacon gebruikt. Ze kunnen specifieke aanwijzingen geven over hoe je de flacon moet openen en de druppels correct in je oog moet toedienen.

Oogdruppels – Plastic flacon[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Oogdruppels – Plastic flacon na gebruik weg!

Een plastic flacon voor oogdruppels kan slechts één keer worden gebruikt. Na opening moet de flacon worden weggegooid en mag deze niet opnieuw worden gebruikt. Het komt vaak voor dat mensen een plastic flacon voor oogdruppels meerdere keren op een dag gebruiken, ook al is dit niet de bedoeling. Zowel zorgverleners als zorgvragers vinden het jammer om de flacon na één keer gebruik weg te gooien. Ze bewaren vaak de flacon in een bakje en gebruiken gedurende de dag meerdere keren een druppel uit de flacon. Maar het is belangrijk om hier voorzichtig mee te zijn.

Het is heel belangrijk om te begrijpen dat de flacon speciaal is ontworpen om slechts één keer te gebruiken. Als je deze bewaart en hergebruikt, kan de werkzame stof in het medicijn verloren gaan. Hierdoor zal het medicijn niet meer zo goed werken als het zou moeten.

Hoewel het begrijpelijk is dat je geen medicijnen wilt verspillen, is het van essentieel belang om de instructies van de apotheek en de bijsluiter van het medicijn op te volgen. Deze geven aan dat de flacon bedoeld is voor eenmalig gebruik. Om de werking van het medicijn te behouden, is het dus belangrijk om de flacon na elk gebruik veilig weg te gooien.

Soms is er een uitzondering!

Natuurlijk begrijpen we dat er soms uitzonderingen op de regel kunnen zijn, maar deze moeten wel ergens worden vastgelegd. Daarom is het belangrijk om altijd bij je zorgvrager na te gaan of dit het geval is.

Meer weten over medicatietoediening via het oog?

Koop dan onze e-learning! De e-learning medicatietoediening oog bestaat uit:

  • Anatomie van het oog
  • Verschillende oogziekten
  • Medicatietoediening oog
    • Welke vormen zijn er
    • Hoe moet je ogen druppelen, zalven

Aan het eind van de e-learning kun je een kennistoets maken. Bij een voldoende krijg je een certificaat van deelname voor jouw portfolio.

Wil je daarnaast ook leren medicatie uitzetten, aanreiken en toedienen? Dan is misschien onze medicatiecursus wel iets voor jou! Klik op de button om de cursuslocaties en datums te zien!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.